Новият вариант на COVID-19 Омикрон е в състояние да ни изненада. При него

...
Новият вариант на COVID-19 Омикрон е в състояние да ни изненада. При него
Коментари Харесай

Вирусолог: PCR тестовете ще помогнат за бързото секвениране на Омикрон

" Новият вариант на COVID-19 Омикрон е в състояние да ни изненада. При него вълната хвръква нагоре като ракета. Засега няма данни клиничната картина да се трансформира. PCR тестовете ще помогнат за бързото секвениране на Омикрон ". Това съобщи в студиото на " Социална мрежа " вирусологът доцент Любомира Гломб.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 67
По нейните думи наличните все още данни за този вид се отнасят за Южна Африка. ``Предполага се, че високата заболеваемост там се дължи на Омикрон. Той опитва да измести Делта от лидерската позиция на континента. Поводи за оптимизъм ни дават имунизациите, новите препарати, които идват, и 2-годишният ни опит с вируса ", показа експертът. И добави, че няма основна разлика в признаците на Делта и Омикрон. Сред тях са кашлица и чувство на отмалялост.

Според Гломб антителата, построени след преболедуване, евентуално в доста огромна степен обезвреждат вируса. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 67  Доц. Мангъров: С Омикрон може би всичко ще завърши Доц. Мангъров: С Омикрон може би всичко ще завърши  Д-р Симидчиев: Добре ще е Омикрон да е доминантен вариант, в случай че предизвиква по-леко боледуване Д-р Симидчиев: Добре ще е Омикрон да е доминантен вариант, в случай че предизвиква по-леко боледуване  Австрийският здравен министър: Ваксинираните са по-добре предпазени от новия вариант на COVID-19 Австрийският здравен министър: Ваксинираните са по-добре предпазени от новия вариант на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР